Elérhetőségeink: Telefon: 272-09-86, 1047, Cím: Budapest, Megyeri út 7/A , Fax: 272-09-87, E-mail: info@furdoszobacentrum.hu
magyarcsempe

Elérhetőségeink:

Telefon: 272-09-86,

Cím: 1047, Budapest Megyeri út 7/A ,

Fax: 272-09-87,

E-mail: info@furdoszobacentrum.hu

 

Nyitvatartás:

Hétfõtõl - Péntekig: 8-17 óráig, Szombaton: 9-13 óráig

 

Térkép


Akril kádak

A modern fürdőszobák legáltalánosabban használt anyaga az akril. Számos kád, zuhanykabin, hidromasszázs termék készül akrilból. De miért pont akrilból?

alto akril kádAz akril egyfajta speciális hőre lágyuló műanyag, amely ezáltal könnyen formázható, jól alakítható, könnyen megmunkálható ezért sok kádforma csak ebből az anyagból alakítható ki. Súlya csekély, könnyen szállítható és mozgatható. Az akrilból készült kádak jó tulajdonságai közé tartozik a könnyű tisztíthatóság, jó hőérzet (nem hideg), a benne lévő melegvíz lassabb kihülése, és a praktikus formák miatti kényelem. Alapvetően kétféle akril termék található meg az üzletekben.

A teljes anyagában akril, és az ABS-akril-ból készült termékek. A teljes anyagában akril kádak felületi (látható, kopó) rétegét adó lemez teljes egészében akrilból van. Ezt erősítik meg üvegszállal, vagy más merevítő anyaggal. Az erősítés a kád külső oldalán van, és kizárólag a kád stabilitása, merevítése a feladata, belülről nem látható. A teljes egészében akrillemezes kád jobban javítható, polírozható még a mélyebb karcok, sérülések esetén is. A nagyobb javítás ennél a felületnél is látszani fog valószínűleg, csak esetleg kevésbé.

Az ABS-akril technológia abban különbözik, hogy itt a lemez felső része csak tiszta akril (néhány tized mm), a többi ABS, ami szintén egyfajta műanyag. Az Akril-ABS lemez is megfelelő felületi keménységet és ütésállóságot biztosít és az egyéb tulajdonságai is szinte megegyeznek a tiszta akrilból készült termékkel. Az ABS-akryl felületi réteggel rendelkező kádak javítása, polírozása is megoldható, de az akrilréteg vékonysága miatt csak kisebb mértékben polírozható.

Gloriana akril kádAz akril és ABS-akril kádak legáltalánosabb anyagvastagsága 3,2-4 mm között van, de ettől kapható vékonyabb és vastagabb lemezből készített kád is a piacon. A hajlatokban, íveken, sarkokon a gyártás technológiája és a lemezek nyúlása miatt a réteg kissé elvékonyodik. Ez minden gyártmánynál tapasztalható, de a termék használhatóságát, technikai jellemzőit nem befolyásolja. A termékek teljes vastagságához még bele kell számolni az üvegszálas poliészter vagy egyéb megerősítést is, aminek általában a vastagsága még 2-4 mm. A két akril anyagot megkülönböztetni nem könnyű feladat, laikus számára teljesen egyforma. A legtöbbször a vásárló csak a katalógus, a gyártói leírás vagy az eladó tájékoztatására hagyatkozhat.

Amennyiben hosszú ideig, problémamentesen szeretné használni a kádat, zuhanytálcát mindenképpen javasoljuk megbízható, nagytapasztalatú, hazai képviselettel, megfelelő garanciális háttérrel rendelkező gyártó termékét válassza. A piacon számos rendkívül csábító árú de kétes tartósságú és minőségű termék van jelen! Mindenképpen azt javasoljuk, hogy szaküzletben vásároljon, ahol szükség esetén szaktanácsot is tudnak adni. Amennyiben egy termékről információt szeretne kapni, lehetőségünkhöz mérten segítünk.

Ha érdekli, hogyan készül egy akryl kád itt megnézheti:

http://www.youtube.com/watch?v=NwAO-S20gEE

Kérdés esetén keresse kollégáinkat a 06 1 272 09 86 és a 06 70 948 47 30 számon vagy az info@furdoszobacenrtrum.hu e-mail címen.

tandem akril kád