Elérhetőségeink: Telefon: 272-09-86, 1047, Cím: Budapest, Megyeri út 7/A , Fax: 272-09-87, E-mail: info@furdoszobacentrum.hu
magyarcsempe

Elérhetőségeink:

Telefon: 272-09-86,

Cím: 1047, Budapest Megyeri út 7/A ,

Fax: 272-09-87,

E-mail: info@furdoszobacentrum.hu

 

Nyitvatartás:

Hétfõtõl - Péntekig: 8-17 óráig, Szombaton: 9-13 óráig

 

Térkép


A hidromasszázsról...

Szeretne fürdés közben kikapcsolódni? Egy kicsit kényeztetné magát a nap végén? Jó lenne egy lágy masszírozás? A hidromasszázs a megoldás!

A hidromasszázs kádak legfontosabb hatásai:

 • stimulálja a szervezet immunrendszerét
 • átmelegíti a testet és javítja a vérkeringést
 • javítja az egyes testi szervek oxigénellátását
 • a masszázs elõsegíti a relaxációt, kellemes érzést kelt és gyorsítja rehabilitációt

claudia maszázskádA hidromasszázs kád a víz masszírozó erejével fejti ki jótékony hatását. Hasonlóan mint a masszírozásnál segít megszabadulni a mindennapokban keletkező izom és szövetcsomóktól. Élvezhetjük a masszázs fájdalomcsillapító, stressz csökkentő és fáradékonyság mérsékelő hatást. A fürdőzés során a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul és a vérnyomás csökken. A sejtekhez szállított oxigént és tápanyag mennyisége többszörösére növekszik. Az immunrendszer erősítésében is fontos szerepet játszik, mivel a szervezetben felgyorsul a méreganyag kiválasztása.

daphne hidromasszázskádA hidromasszázs kádak mára mindenki számára elérhetõvé váltak, mert az áruk jelentõsen lecsökkent és az óriási méret és formaválasztékból mindenki megtalálhatja a megfelelõt. Rengeteg kádforma lehetõvé teszi, hogy mindenki megoldást találjon fürdõszobájába. Vannak gyártók által készreszerelt termékek és egyénileg összeállított, testreszabott rendszerek, amelyeknél a kiválasztott kádba a vevõ igénye szerinti masszázsrendszert és kiegészítõt építík be.

Alapvetõen két féle masszázsrendszer létezik:

VÍZMASSZÁZS (hidromasszázs): A vízmasszázs legelterjettebb, legrégebbi formája. A kádban lévõ víz a szűrõvel ellátott beszívón keresztül a szivattyúba jut, majd magas nyomás mellett, a kádfalon speciálisan elhelyezett fúvókákon keresztül a kádba kerül és a kívánt testrészt masszírozza. A levegõvel dúsított vízsugarak iránya a masszírozás igényeinek megfelelõen a fúvókák mozgatásával egyenként állítható. A rendszert pneumatikus gombokkal, levegõszabályzóval vagy elektronikus vezérlõvel lehet irányítani és szabályozni (rendszerenként változó). A háthoz és a lábrészhez speciális mikrófúvókák is válaszhatók, melyek intenzívebb, pontszerû masszírozó hatást fejtenek ki a gerinc mellett és a talpaknál. A masszázs elsõsorban az izomszövetek regenerációját segíti, növeli az izmok és szövetek vérellátását, melytõl azok feszesebbek lesznek.

A LEVEGÕMASSZÁZS (airmasszázs): A levegõmasszázs leginkább egy "pezsgõfürdõ". A kádban lévõ vizet egy motor segítségével levegõbuborékokkal dúsítja. Gyártótól függõen a befúvott levegõ fûtött is lehet, ezáltal a meleg levegõ lassítja a víz kihülését. Ennél a rendszernél a levegõ a kád alján elhelyezett fúvókákon keresztül kellemes pezsgõhatást idéz elõ. Apró buborékok milliói, melyek a vízfelszín felé irányulnak, a test bõrszövetein kellemes és intenzív masszázs érzetét keltik. A levegõmasszázsnak jelentõs hatása van a lymfatikus rendszer mûködésére és a vérnyomásra. A rendszert pneumatikus gombokkal vagy elektromos vezérlõvel lehet indítani és szabályozni (rendszerenként változó).

A leghatékonyabb masszázst a két rendszer kombinációjával érhetünk el.

Ha egy masszázskád megvásárlása mellett dönt, mindenképpen javasoljuk profi termék vásárlását, amit olyan gyártó készített, akinek nagy tapasztalata van ezen a téren. Egy nem megfelelõen kialakított rendszerrel ellátott termék több bosszúságot fog okozni, mint örömet.

fúvókaA piacon kapható termékek közül számos, csak látszatra profi... Néhány dolog amire figyeljen, mielõtt megvásárolja: - a kád elektromos rendszere rendelkezzen a szükséges biztonsági elemekkel - a leengedés után ne maradhasson pangó víz a fúvókákban, mert az bebüdösödhet, és fertõzéseket okozhat - a beszívó nyílásnál megfelelõ szûrõ legyen, ami nem enged nagyobb tárgyakat a rendszerbe.

Nem a kádba szerelt motor „watt” teljesítménye számít (mint az sok képzetlen értékesítő elmondja), hanem a motor által szállított víz mennyisége! Csak az optimálisan a kád fúvóka számához igazított motor teljesítmény nyújt kellemes érzést. Sem a gyenge, sem a túl erős vízsugár nem jó.

masszazskád elrendezéseHidromasszázs kád beépítésekor fontos figyelembe venni, hogy a hozzáférhetőség biztosított legyen a karbantartás vagy az esetleges javítás esetén. A mai masszázskádak már kiforrott megoldásokkal készülnek és a megbízhatóságuk is jelentősen javult. Természetesen ez csak a szakszerűen elkészített, márkás terméknél igaz! A fillérekért kínált „nevesincs” gyártónál készült termékeknél bármi előfordulhat…

Az előlapok és az oldallapok a hozzáférhetőséget biztosítják, bár van olyan probléma, amikor a kád belső feléhez kell hozzányúlni, ebben az esetben a kádat ki kell venni a helyéről. Az előlappal felszerelt kádaknál ez lényegesen egyszerűbb, mint a beépített, befalazott kádak esetében.

lisa hidromasszázskádVan aki nem szereti az előlap látványát és teljesen be akarja építeni, esetleg süllyeszteni a kádat. Ha a biztonsági előírásokat és a motor (vagy motorok) levegő és szellőzés igényét és karbantarthatóságát megoldjuk, akkor be lehet építeni. Természetesen ebben az esetben annak a kockázatával kell számolni, hogy egy meghibásodás esetén egy költségesebb, nagyobb bontásra is sor kerülhet. Ilyen esetben tartalék burkolóanyagot tegyünk el mindenképpen, és csak szakemberrel építtessük be!

A hidromasszázs rendszerrel felszerelt kádak tisztítása, fertőtlenítése nagy mértékben hozzájárul a termék tartósságához, megfelelő működéséhez. Érdemes havonta fertőtlenítést végezni és tisztítószeres átmosást. Az esetleges lerakódások és baktériumok eltávolítása nem csak a rendszer élettartama, hanem az Ön egészsége szempontjából is fontos.

A masszázskádakhoz számos kiegészítő rendelhető, mint például:

 • Fényterápia
 • Ózonterápia
 • Kapaszkodók
 • Kád le,- túlfolyó
 • Sûllyesztett kádcsaptelep
 • Fejpárnák
 • Víz alatti halogénvilágítás

A kiegészítőkről bővebben a kiegészítők menüpontban olvashat.

Amennyiben kérdése van, kérje tanácsunkat! Szakképzett kollégáink valódi segítséget nyújthatnak a fürdőszoba egyik leghasználtabb, legfontosabb berendezési tárgyának a kiválasztásához. Ha vásárolna kérje ajánlatunkat! Tel: 06 1 272 09 86 és 06 70 948 47 30 számon vagy az info@furdoszobacentrum.hu e-mail címen.