Elérhetőségeink: Telefon: 272-09-86, 1047, Cím: Budapest, Megyeri út 7/A , Fax: 272-09-87, E-mail: info@furdoszobacentrum.hu
magyarcsempe

Elérhetőségeink:

Telefon: 272-09-86,

Cím: 1047, Budapest Megyeri út 7/A ,

Fax: 272-09-87,

E-mail: info@furdoszobacentrum.hu

 

Nyitvatartás:

Hétfõtõl - Péntekig: 8-17 óráig, Szombaton: 9-13 óráig

 

Térkép


Kiegészítők

Kádleeresztő

kádleeresztőA fürdőkádak elengedhetetlen része a leeresztő. A kádakon található alsó lyuk a kádból való vízkieresztést, míg a feljebb lévő, oldalsó lyuk (túlfolyó) egy biztonsági funkciót lát el. Ez akkor szükséges, ha kádba túl sok víz lett betöltve és a peremhez közelít a vízszint. A túlfolyó a víz kifolyását és ezáltal a fürdőszoba eláztatását hivatott megelőzni. Vigyázat! A túlfolyó nem minden esetben képes annyi vizet elnyelni, mint a csaptelep által beengedett víz! A kád leeresztők általában egységcsomagként tartalmazzák a leeresztőt, a túlfolyót, az összekötő csövet, a szifont és a rögzítő csavarokat. A szifon alkalmazása sok esetben azért is fontos, mert csak a szifon látja el a bűzelzárást. A leeresztő lehet úgynevezett hagyományos, amikor egy gumi, vagy műanyag dugóval lehet lezárni a lefolyót és lehet automata, amikor a túlfolyónál kialakított tekerőgombbal lehet a dugót működtetni. A tekerőt egy bowden köti össze a dugóval. Az automata megoldás esztétikusabb, de ott a bowdenes megoldás miatt meghibásodás lehetséges. Javasoljuk a lefolyó közelében egy csempeajtó használatát, amivel kiküszöbölhető az, hogy az esetleges cseréhez a kádak ki keljen bontani. És a megbízhatóság miatt is fontos jó minőségű leeresztőt vásárolni. Az előlapos kádaknál könnyebb az esetleges csere.

Léteznek kádtöltővel egybeépített lefolyó szettek is. Itt a túlfolyó részhez van beépítve a kádat feltöltő csap.

Mindenképpen csak minőségi lefolyót szereljen be, mert a kád árához képest olcsó lefolyó igen sok bosszúságot okozhat.

Kádláb

kád lábA kád beépítésénél fontos alkatrész. A legtöbb gyártó a garancia feltételéül szabja a láb használatát. Nem csak a kád stabilitásáért felelős, hanem megkönnyíti a beépítést, segítségével állítható be a vízszintes kád. A lábat általában a kád aljában lévő merevítő lemezhez kell fogatni, de ez eltérhet gyártónként. Fontos, hogy a használati utasításban leírtak szerint szereljék fel és a benne lévő csavarokat ne cseréljék ki. Minden kádhoz a gyártó által kínált lábat használja!

Kádelőlap

alto kádelőlapA kádelőlapok funkciója a kád első részének a takarása, ezzel elrejtve az ott található csöveket, szifont, leeresztőt. Előlapot általában abban az esetben vásárolnak, ha olyan fürdőszobába kerül, ahol már a burkolat kész és nincs mód már csempézésre vagy ha a hidromasszázs rendszerrel felszerelt a kád. A kádelőlap készülhet akrilból vagy néhány a vizet jól tűrő fafajtából. Az esztétikai funkcióján kívül a hozzáférhetőséget is biztosítja a kád gépészetéhez.

Kádparaván

A kádparaván az egy a kád oldalára ültetett fix vagy nyitható válaszelem. A lényege a kádban történő zuhanyzáskor a vízkifröcskölés csökkentése.

kád paravánA kádparavánok általában a falra vannak rögzítve. Anyagukat tekintve üveg vagy plexi betétlemezzel. Léteznek olyan termékek, amelyek a kád teljes felületében takarnak, (ez legtöbb esetben csak a kád gyártó saját terméke lehet, a kád íve és sajátosságai miatt) de a legtöbb termék csak részben takarja a kád elejét. Az ilyen termékek legtöbbje behajtható, így amikor nincs használatban nem foglalja a helyet.

Mielőtt paravánt vásárol kérje ki egy szakeladó tanácsát, hogy az Ön kádjára felszerelhető legyen.

Kapaszkodók

A kádkapaszkodók lényege a kádból történő könnyebb felállás, beszállás elősegítése. Idősebb emberek sokszor csak a kapaszkodók segítségével tudnak ki és beszállni. Létezik a kádba gyárilag beépített kapaszkodó, utólag beszerelhető és falra szerelhető kapaszkodó.

Ravak uni kapaszkodóAz acéllemez kádaknál nincs mód kifúrni a kádat, mert a zománcozása megsérülhet, illetve a fúrás környékén a kád rozsdásodni kezdhet. Az akril kádaknál könnyedén kifúrható a kádtest és beszerelhető a kapaszkodó. A kádakra szerelt kapaszkodót minden esetben a kád beépítése előtt kell felszerelni, mert utána nem hozzáférhetők a rögzítő csavarok. Ha a gyár megjelölte a kapaszkodó helyét oda kell felszerelni. Minden esetben javasoljuk, hogy szakember szerelje fel, mert könnyen okozható komoly sérülés egy drága kádon a szakértelem és szerszámok hiánya miatt.

Fejpárna

fejpárnaA fejtámlák elsősorban kényelmi célt szolgálnak. A kád fejrészére helyezett fejtámla sokkal puhább érzést biztosít mint a kád anyaga. A fejpárnákból létezik utólag ráhelyezhető (ezáltal könnyen levehető, tisztítható) kivitel és fixen rászerelt változat. Mielőtt fejtámlát vásárol győződjön meg róla, hogy a kiválasztott fejtámla felhelyezhető-e az Ön kádjára.

Vízvetők, szegélyek

A burkolatok és a szanitertechnika fejlődése révén már kaphatók olyan takaró profilok, amelyek a kád és a fal közötti hézag eltűntetését és a vízzárást is ellátják.

beömlőA beépített fürdőkádnál mindenképpen érdemes a fal mentén vízvetőt alkalmazni, mert a folyamatos fürdés és zuhanyzás miatt könnyen vizesedhet a fal vagy leáztathatjuk a szomszédot. A kádak beépítésénél mindenképpen vegyük figyelembe a gyártói előírásokat, mert a helytelen beépítéssel elveszhet a garancia ami egy kád esetében nemritkán 5-7 év. A kádszegő profilok és burkolat élvédők alkalmazásával esztétikusan építhetjük be a kádat, védhetjük a sarkokat és az éles szélek is eltüntethetők. Sok esetben megoldást jelentenek, ha nem lett teljesen derékszög a sarok és ezáltal rések vannak. Kapható előre, a burkolattal egyidőben beépíthető és utólag is felszerelhető változat. A szaniterekkel és fugázó anyagokkal megegyező színben választhatók. A beépítésnél ügyeljünk a szilikonos tömítések alkalmazására is, de csakis fürdőszobai gombásodás mentes változatot.

Kádperemre szerelhető csaptelepek

csaptelepRengeteg gyártó kínál kádperemre szerelhető csaptelepet. Csak jó minőségű, megbízható terméket vásároljon, mert meghibásodás esetén sok esetben a kád kivétele szükséges a cseréhez. A sűllyesztett csapok esztétikusak, de egy rossz helyre elhelyezett csap útban lehet a fürdés közben, ezért fontos a megfelelő helyre szerelni és lehetőség szerint alulról hozzáférhetőséget biztosítani.

Ha a kád peremére lesz ráhelyezve a csap a kádtest kifúrását mindenképpen szakember végezze.

Tisztító, ápoló és fertőtlenítő szerek Szaküzletünkben rendelhető termékek

  • Zuhanytálca és kádszifon tisztító
  • Akril tisztítók, ápolók
  • Fertőtlenítő szerek
  • Hidromasszázs rendszer fertőtlenítők, tisztítók
  • Zuhanykabinhoz vízlepergető bevonat
  • Penész és gombaeltávolítók
  • Csempe, padlólap tisztítószerek
  • Fugatisztító

Amennyiben kérdése van, kérje tanácsunkat! Szakképzett kollégáink valódi segítséget nyújthatnak a fürdőszoba egyik leghasználtabb, legfontosabb berendezési tárgyának a kiválasztásához.

Ha vásárolna kérje ajánlatunkat! Tel: 06 1 272 09 86 és 06 70 948 47 30 számon vagy az info@furdoszobacentrum.hu e-mail címen.